top of page
  • תמונת הסופר/תגלי יהודה מכירות לארה"ב

what's growing?

עודכן: 17 באפר׳ 2019

מגמות בתחום המזון (וחלבון) מהצומח בארה"ב


שנת 2018 מהווה שנת מפנה בתחום גידול המזון מהצומח עם מכירות בסך 3.3 מיליארד דולר (נכון ל 52 שבועות שהסתיימו ביוני 2018).


האמור בגידול פנומנלי מסך של 606 מיליון דולר בשנת 2016.


חלב מהצומח מוביל את הסגמנט עם מכירות של 1.6 מיליארד דולר, ועוד 697 מיליון דולר במוצרי חלב דוגמת גלידות יוגורטים ועוד, אך את הגידול המרשים ביותר מניב ה"בשר" מהצומח עם מכירות של 670 מיליון דולר וצמיחה של 24%.


השינויים בתחום התזונה של הצרכן האמריקאי אינם חדשים, החל ממזון נטול גלוטן, צמצום שומנים ועוד, אך מבט מעמיק במגמות ובהתנהגות הצרכנים מעלה כי האמור בתמונה הרבה יותר מקיפה.


תמונה זו כוללת רכיבים של התייקרות מחירי שרותי רפואה בארה"ב, שינויי אקלים מהותיים במיוחד (סקר שבוצע לאחרונה ע"י HBSDealer העלה כי 81% מהמשיבים סבורים כי אלו רק יחמירו), מודעות לצמצום משאבים מתכלים של כדור הארץ - ובכלל אלו צמצום של בשר מהחי.


הצרכן האמריקאי בד"כ לומד וחוקר את המוצר טרם רכישה, ולאחריה גם חולק את חוויית השימוש בבית,

התנהגות צרכנים זו משפיעה לא רק על המותגים אלא גם על הרשתות, שכן התפתחות השקיפות והמודעות הגוברת לאתגרים, הביאה את הצרכן האמריקאי (בעיקר דור המילניאלס) לדרוש לקיחת אחריות והתנהלות הולמת למול משאבים אלו.

חברות המעוניינות לבסס את פעילותן ולצמוח בשוק האמריקאי למדו להענות לדרישות אלו.


נתון אקוטי שיש לקחת בחשבון הוא, כי הפועלים בשוק זה - הן ברמת הרשתות והן ברמת המותגים - בד"כ פועלים בסביבה הבינלאומית, בין אם וולמארט הפועלת ב 28 מדינות בעולם או מותגים דוגמת פפסיקו, יוניליבר ונסטלה.

משמעות הדבר היא כי מגמות אלו לא יוותרו בתחומי ארה"ב בלבד.


למול גידול זה בצריכת מזון מהצומח יש לבחון את פליטת ה CO2, שכן על פי דו"ח של האו"ם לשנת 2016 החקלאות אחראית לרבע מזיהום האויר המשפיע על שינויי האקלים.


הגלובליזציה של המותגים והרשתות ומנגד השפעת החקלאות על שינויי האקלים יביאו לשינויים מהותיים גם בתחום הרלגולציה, ההזדמנויות והסיכונים העומדים בפני הפועלים בתחומים הרלוונטיים.

בהצלחה!

שאלות? רוצה לדעת עוד? רוצה ליצא? צור קשר :


29 צפיות
bottom of page